Er goed uitzien en je zelfverzekerd voelen is belangrijk voor elke man. Helaas weten veel mannen niet hoe ze zich goed moeten kleden of hoe ze zich lekker in hun vel moeten voelen. Als jij een van die mannen bent, maak je dan geen zorgen – je bent niet alleen! In deze blogpost bespreken we 5 stijlregels die elke man zou moeten kennen. Door deze eenvoudige tips te volgen, zul je er goed uitzien en je zelfverzekerd voelen, wat je ook draagt!

Zoals elke goedgeklede man weet, gaat stijl om meer dan er alleen maar goed uitzien. Het gaat ook om het kennen van de ongeschreven regels van mode en etiquette. Hier zijn vijf stijlregels die elke man zou moeten kennen:

Een goed geklede man zijn gaat niet alleen over dure kleren kopen; het gaat er ook over dat je weet hoe je die kleren samenstelt op een manier die er goed uitziet.

Hier zijn vijf stijlregels die elke man zou moeten kennen:

1. Bij twijfel, eerder overdress dan underdress

Als er één mode-regel is waar elke man naar zou moeten leven, is het deze wel. Het is beter om het zekere voor het onzekere te nemen dan om underdressed op een gebeurtenis te verschijnen. Het is immers veel gemakkelijker om een das of jasje af te doen dan naar huis te rennen en je om te kleden in iets passenders.

Natuurlijk zijn er uitzonderingen op elke regel. Als je naar een strandfeest of een ongedwongen barbecue gaat, kun je je waarschijnlijk beter down dan up kleden. Maar over het algemeen is het beter om over-voorbereid te zijn dan onder-voorbereid als het op mode aankomt. Wie weet? Misschien maak je zelfs indruk op iemand met je dappere outfit.

2. Besteed aandacht aan de pasvorm

Zoals elke goed geklede man weet, is pasvorm alles. Zelfs het duurste en best gemaakte pak ziet er slecht uit als het niet goed past. Hetzelfde geldt voor alle kleding, van overhemden en broeken tot jasjes en schoenen. Er zijn een paar eenvoudige regels die je moet volgen als het op pasvorm aankomt. Ten eerste, zorg ervoor dat je kleding niet te strak of te los zit.

Let ten tweede op de verhoudingen van je kleding. Een jasje dat bijvoorbeeld te lang of te kort is, gooit de hele look weg. Ten derde, wees niet bang om je te laten aanpassen. Een goede kleermaker kan zelfs het goedkoopste kledingstuk er geweldig laten uitzien. Tenslotte, bedenk dat je niet de bank hoeft te breken om je goed te kleden. Er zijn genoeg geweldige aanbiedingen te vinden als je weet waar je moet zoeken.

3. Investeer in basics van goede kwaliteit

De sleutel tot een geweldige stijl is eigenlijk heel eenvoudig: richt je op kwaliteit boven kwantiteit. In plaats van je kast te vullen met goedkope, trendgevoelige stukken, investeer je in een paar goed gemaakte nietjes die de tand des tijds zullen doorstaan. Een blazer van goede kwaliteit, bijvoorbeeld, kan jaren (zo niet tientallen jaren) meegaan als je er goed voor zorgt.

Niet alleen zal hij je nog vele jaren goed van dienst zijn, maar hij zal je op de lange duur ook geld besparen. Tegenwoordig hoef je geen fortuin uit te geven aan mode – vergeet alleen niet je te richten op kwaliteit.

4. Accessorize verstandig

Een goed geklede man is niet compleet zonder de finishing touch. De juiste accessoires kunnen een outfit maken, maar de verkeerde kunnen hem breken.

Hier zijn enkele stijlregels die elke man in gedachten moet houden bij het accessoriseren:

Blijf bij een paar kleuren

Een harmonieus kleurenschema laat je er samengetrokken uitzien, terwijl een klonterig schema je doet lijken alsof je je in het donker hebt aangekleed.

Denk aan functie

Kies accessoires die een doel dienen, zoals een horloge dat de tijd aangeeft of een zonnebril die je ogen tegen de zon beschermt.

Hou het eenvoudig

Te veel accessoires kunnen overweldigend en zelfs opzichtig zijn. Kies een of twee opvallende stukken en laat ze schitteren.

5. Wees een heer

Een heer is een man van goede kweek, manieren en smaak. Hoewel de term historisch gebruikt werd om aristocraten en andere mannen uit de hogere klasse aan te duiden, kan hij tegenwoordig toegepast worden op iedereen die weet hoe hij zich als een heer moet gedragen.

Hier zijn vijf stijlregels die elke man zou moeten kennen:

1. Een heer kleedt zich altijd voor de gelegenheid

Of je nu een formele gebeurtenis bijwoont of gewoon naar kantoor gaat, het is belangrijk je gepast te kleden.

2. Een heer weet zich altijd goed te verzorgen

Dat betekent aandacht besteden aan details als haar, nagels, en geur.

3. Een heer is altijd welgemanierd

Hij weet zich overal te gedragen en hij behandelt anderen met respect.

4. Een heer is altijd punctueel

Hij begrijpt dat tijd kostbaar is en verspilt die niet en die van anderen ook niet.

5. Een heer is altijd integer

Hij is eerlijk en betrouwbaar, en hij doet wat hij zegt dat hij zal doen.

Conclusie

Vijf belangrijke stijlregels die elke man moet kennen om de best mogelijke indruk te maken zijn de revue gepasseerd in dit blogartikel. Onthoud dat deze tips niet bedoeld zijn om stijf op te volgen – gebruik je eigen persoonlijke flair en gevoel voor stijl om er je unieke stempel op te drukken. Maar als je een plek zoekt om te beginnen, zou het volgen van deze richtlijnen je moeten helpen er scherp en zelfverzekerd uit te zien, waar je ook gaat!

Bedankt voor het lezen!

 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen