Mogelijk heb je al eens gehoord van slotenmakers die het niet echt nauw met de regels nemen, deze branche is namelijk niet bepaald vrij van misstanden. Malafide slotenmakers zijn dan ook zeker te vinden, al wil je dit natuurlijk liever voorkomen. Zorg er daarom voor dat je een betrouwbare slotenmaker inhuurt, wat je kunt doen met de volgende tips. 

Bekijk de beoordelingen

Als je de slotenmakers in de regio vergelijkt dan is het verstandig om hierbij te kijken naar de reviews. Je zult op deze manier de ervaringen van andere klanten vinden. Als je alleen maar slechte beoordelingen leest dan is het natuurlijk beter om verder te zoeken zodat je een betere slotenmaker kunt vinden. Ook kun je zoeken naar referenties over bepaalde ondernemingen, terwijl je online bovendien een lijst vindt met betrouwbare slotenmakers. Alsnog is het wel verstandig om dan ook naar de beoordelingen te kijken.

Kijk naar de presentatie

Als je een slotenmaker hebt ingehuurd die vervolgens aan komt rijden met een busje zonder logo of bedrukking dan moet je je zorgen gaan maker. De kans is groot dat dit dan om een malafide slotenmaker gaat. Daarnaast kan ook de manier van communiceren veel zeggen over het bedrijf. Als je een centrale moet bellen dan kan het bijvoorbeeld ook beter zijn om een andere slotenmaker te kiezen. Je moet immers direct met de deskundige kunnen communiceren!

Let op de vakverenigingen

Is het slotenmakersbedrijf aangesloten bij het Nederlandse Sleutel- en Slotenspecialisten Gilde? Je kunt dan verwachten dat de onderneming betrouwbaar is en zich houdt aan de normen en waarden van het gilde. Dit is namelijk een vakvereniging die haar leden controleert en stuurt, zo bieden ze je de garantie dat de slotenmaker betrouwbaar werkt. Naast het Nederlandse Sleutel- en Slotenspecialisten Gilde kun je hierbij ook letten op het Politiekeurmerk Veilig Wonen en het Centrum voor Beveiliging en Veiligheid. Zo vind je zeker betrouwbare slotenmakers!

Vergaar kennis

Over het algemeen kun je op het internet veel informatie vinden over de meeste ondernemingen. Zo kun je alleen al met het oprichtingsjaar veel leren over de slotenmaker. Hiermee krijg je namelijk een indruk van de onderneming. Draait het bedrijf al jaren mee? Je kunt het dan in de meeste gevallen wel vertrouwen. Bij een slotenmakersonderneming die nog maar net opgestart is, moet je wantrouwig zijn. Dit is ook het geval als je weinig informatie kunt vinden over het bedrijf. 

 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen